Mærskhuset - kunsthåndværk i kontakt med naturen

Hver påske findes arrangementet ”Kunstrunden”, hvor forskellige kunstnere åbner dørene for deres gallerier og værksteder rundt omkring i Sydvestjylland. For nogle år siden besøgte jeg og familien i denne forbindelse første gang ”Mærskhuset” bestyret af kunsthåndværker Elsebeth Øberg. Det var så god en oplevelse, at vi nu vender tilbage hvert år.

Dette fantastiske sted er en gård beliggende cirka 5 km fra Bork Havn på Mærskvej 10. Elsebeth udstiller sine egne værker, som har natur og forgængelighed som tema. Bliv ikke forskrækket, hvis du i en krog finder et ægte menneskekranie (hvad enten det er en del af udstillingen eller ej), og nyd de fantastiske kreationer i forskellige typer keramik, som jord og ild har sat sit præg på.

Nyd også de andre kunstnere, der udstiller oppe under loftet i den omdannede lade eller ude i forskellige gange og korridorer. I anledning af kunstrunden er der stemningsfyldt musik leveret på bl.a. klaver, fløjte og harmonika.

Når vejret er godt, kan jeg i øvrigt varmt anbefale at vandre lidt rundt omkring på grunden ved Mærskhuset – her finder du underfundige kunstværker, der smelter sammen med omgivelserne, et udkigspunkt og ikke at forglemme et yderst anderledes gæstehus.

13934972063_d508772d6d_o

Screen Shot 2015-04-02 at 23.04.29

IMG_9987

 

IMG_9957 IMG_9961 IMG_9971 IMG_9975 IMG_9985

[huge_it_maps id=”1″]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.