Mærskhuset revisited

Vi har tidligere her på siden beskrevet det fabelagtige Mærskhus i Borks absolutte nærhed som et sted, man længes efter, så snart man er taget derfra. Således tog vi denne påskelørdag for anden dag i træk ud og besøgte Elsebeth Øbergs kunsteldorado.

I forbindelse med kunstrunden 2015 har Elsebeth udstillet en række værker koncentreret om fugle og specielt deres fjerdragt. Således var der i de bagerste lokaler udstillet en højst interessant serie med tryk af forskelle fugle, som man fornemmer har været forbi og afleveret en fjer eller to som modeller til kunstværkerne. Der ses tryk af f.eks. havmåge, havørn, sneppe, slørugle, fasan, musvåge og mange andre. De er virkelig gode og en af grundene til, at vi måtte derud igen og slå en god handel af.

Først måtte vi dog se, om vi kunne passere en af de andre grunde til at slå vejen forbi Mærskhuset, nemlig husorkestret, som spillede velvalgte sange fra højskolesangbogen med højt humør. Det lykkedes.

Derudover havde vi kastet vores kærlighed på Elsebeth Øbergs serie af muslingeskaller i keramik, som både kan hænges på væggen, men også bruges som skåle. Keramikskallerne har en vidunderlig overfladetekstur og ‘følelse’, som skyldes både kunstnerens brug af rigtige muslingeskaller, som brændes ned i leret, samt brugen af ‘Bourry-box’-ovnen, som kan besigtiges i kunstnerens værksted. Denne teknik er intet mindre end vild. Og deraf kommer enestående værker.

Derudover kan det anbefales at kaste et blik på fiskefadene, hvor Elsebeth Øberg har brændt et fad, hvori der er lagt et fiskekadaver. Bum. Det er godt. Se det. Køb det.

Et Øbergsk tryk af en havmåges vinge hænger nu i et sommerhus

Et Øbergsk tryk af en havmåges vinge hænger nu i et sommerhus

"Bourry-boxen" - en brændefyret keramik-brændeovn

“Bourry-boxen” – en brændefyret keramik-brændeovn

Noget af Elsebeths keramik har fået et hjem i en kolonihave.

Noget af Elsebeths keramik har fået et hjem i en kolonihave.

Se også http://maerskhuset.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.