Hyggelig keramik i Nr. Bork

Inge tog oprindeligt til Canada for at være der et halvt års tid. Femten år skulle der dog gå, før hun så faktisk kom tilbage til Danmark og nu har en fin keramikbutik og -værksted i Nr. Bork. Du kan næsten ikke overse butikken, som ligger centralt i Nr. Bork, når du kører igennem byen.

Da vi besøgte butikken, var vi heldige at blive mødt af en låst dør med skiltet “Vi er i haven”. Vi gik rundt om huset og ind i haven og her var Inge og familien i gang med at rakubrænde de seneste kreationer som skulle være klar til påsken.

Vi kom sidenhen ind i butikken og fik nærstuderet de mange spændende ting. Udvalget er alsidigt – ikke mindst fordi Inge har allieret sig både med en trædrejer og en veninde som finder sjove loppe/retro-fund der dekorerer butikken samtidig med, at sagerne er til salg. Så uanset om du er til sirlig keramik eller en rustik oliedunk konverteret til glødepærelampe, så bør du kigge indenfor i din ferie, eller hvornår du måtte komme forbi.

Inges butik er helt sikkert et sted vi vil besøge igen og igen i vores ferier, for at se hvad hun har frembragt siden sidst.

Der rakubrændes. Keramikken varmes op i tønden og bæres sidenhen ned i de mindre gryder som indeholder træspån. Keramikken får de fineste farver.

“Forårsløg” som netop er kommet ud af rakubrændingen.

Påskekeramik til ophængning er i proces. Keramikken er endnu ikke brændt og vil derfor ændre karakter og farve.

Inge har allieret sig med en trædrejer fra Videbæk. Så i hendes butik finder du ikke kun keramik, men også fine træting.

Fine sager på hylderne i butikken.

Potter, lysestager, skåle og mange andre fine ting er at finde i butikken.

Eksempler på små fine træ-varer.

Følg Inge på Facebook: facebook.com/NrBorkKeramik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.