Venlige bunkers ved Bork Havn

Går du en tur på den ydre side af Bork Havn støder du måske på nogle indhak, som er forstærket med støbte betonplader. De findes parvis og danner formen på stolesæder. Et lille skilt ved deres side benævner dem “friendly bunkers”.

Tanken bag “friendly bunker” er ifølge skiltet at skabe et modspil til de bunkere, som stikker op i landskabet langs den jyske vestkyst. Et modspil, som ikke skal forklejne historien bag bunkerne, men som skal minde os om historien og huske os på, at freden lykkeligvis blev genoprettet – deraf navnet friendly bunker.

Ringkøbing-Skjern Kommune blev i 2015 kontaktet af firmaet Holm & Jacobsen, som tilbød at opsætte 2 stk. Friendly Bunkers på Bork Havn. I den efterfølgende dialog udviklede konceptet sig til en aftale om opsætning af i alt 10 betonsæder på Bork Havn – 2 stk. ved indsejlingen og 8 stk. på den sydvestlige mole.

Prøv sæderne af en dag hvor vinden ikke er for stærk og tag kaffen eller en øl med. Hvis du virkelig forbereder dig, medbringer du en lille kost så du kan feje flyvesandet væk fra sæderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.