Jul på Bundsbæk Mølle

Hvis du vil i julestemning, så bør du ikke snyde dig selv for en tur til Bundsbæk Mølle, som du finder 10 km nord for Skjern. Omdrejningspunktet er på flere måder den gamle vandmølle fra 1843, der stadig fungerer og maler mel. I den gamle vandmølle finder du en hyggelig julestue, hvor der er pyntning af juletræ og gang i køkkenet. Hvis du er heldig er der en smagsprøve på en lækker suppe eller hvad de lige har gang i. Du kan også sætte dig i møllestuen og f.eks. få serveret en kommenskringle eller den lune krokringle med en kop kaffe.

Udenfor møllen kan du opleve nissefamilien, der laver spilopper og skattejagt for de mindste. Du kan også komme med nissefamilien på tur rundt i mosen, hvor de fortæller om, hvordan de vilde dyr klarer vinteren.

Bagefter bør du bevæge dig over i den gamle lade, hvor der er indrettet en gammel købmandsgård. Her er der udsalg af både drikkelige og spiselige varer fra brænderiet og slagteren, og du kan gå på opdagelse i gamle købmandsting.

På gården ved siden af møllen er der gang i værkstederne, og slagterne er højst sandsynligt i gang med at partere julegrisen og smedene er i gang med at give hestene nye sko på. Det er altid et hit hos de mindste.

En af de helt store attraktioner de sidste par år har været udstillingen fra The Julekalender. Museet har med hjælp fra De Nattergale genskabt Gertruds Sands overpyntede stue og køkken, som du finder ved siden af købmandshandlen. Sidenhen er nissernes hule også kommet til og den finder du ovre på Jernaldermuseet på den anden side af vejen. Det er besøg værd.

Så hvis du ikke er i julestemning, så skal du tage på Bundsbæk Mølle, for så kan du ikke undgå at julehumøret kommer snigende.

Læs mere om åbningstider og aktuelle udstillinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.