Fremtidens forsamlingshus ligger i Sdr. Bork

I Sdr. Bork åbnede i november 2014 et splinternyt Sdr. Bork Forsamlingshus, som er en totalrenoveret, ombygget og udbygget udgave af det gamle hus. Men de 10 mio. kr., som projektet har kostet, er ikke bare blevet til et almindeligt forsamlingshus. Man kalder det fremtidens forsamlingshus, og det er nok ikke helt forkert.

A.P. Møller og Bygge- og Anlægsfonden har leveret de fleste af pengene – men det flotte resultat var aldrig blevet til noget, hvis ikke det havde været for lokale ildsjæle, som har søgt penge, været byggeledere, revet gammelt materiel ned og kørt det væk, etc. Og så i øvrigt lige en donation på 500.000 kr. fra en anonym, lokal borger.

Resultatet er bygningsmæssigt virkelig fint – huset byder velkommen med et stort rum, hvor der strømmer sollys ind fra alle veje. Hertil findes der en kæmpe festsal og en lang række mindre rum, der huser alskens aktiviteter allerede.

1DSCF2134

2

3

Den store festsal.

Forsamlingshuset er udstyret med et fint storkøkken.

Forsamlingshuset er udstyret med et fint storkøkken.

5

Det fantastiske ved Sdr. Bork Forsamlingshus er nok i virkeligheden den store aktivitet, som allerede er skabt – for hvad ville fremtidens forsamlingshus være uden indhold? Børn og ældre går på sykursus, til yoga, sukkerkringlebagningskursus, billard og dart. “Den kreative kaffekop” byder på hækling og strikning, der er en legestue for mindre børn, der er læseklub både for børn og voksne, der er specielle kurser for børn i madlavning, der er idræt for ældre, og så har der faktisk også været koncert allerede.

Der er styr på pointregnskabet i billardspillene i "slyngelstuen".

Der er styr på pointregnskabet i billardspillene i “slyngelstuen”.

Syning og overlock er for kreative sjæle i alle aldre.

Huset kan selvfølgelig lejes helt eller delvist – priserne varierer fra 500 til 5000 kr afhængigt af, hvilke og hvor mange lokaler, du vil benytte dig af. Hvis du mangler et godt forsamlingshus til bryllup, så skal du helt klart overveje dette sted.

Du kan også blive medlem og få fri adgang til at benytte alle ledige lokaler i husets åbningstid (7.00-23.00). Personligt medlemsskab koster 300 kr for et år, og et gæstekort, der giver adgang for 10 personer samtidigt koster 1.000 kr. Der er andre muligheder, som forsamlingshuset kan oplyse dig om – en hjemmeside er under udarbejdelse. Tag fat i forsamlingshusets kontaktperson Maja på sdrborkforsamlingshus@gmail.com eller tlf. 51 17 34 68.

Mon ikke også Sdr. Bork Forsamlingshus kunne være stedet, hvor områdets feriegæster med kreativ tankegang selv kunne tage initiativ til at arrangere en god og anderledes begivenhed?

8

Sdr. Bork Forsamlingshus vil være ramme for mange gode begivenheder i årene fremover.

1 comment

  1. Hej Jens.

    På husets vegne vil jeg sige mange tak for den fine artikel og de fine billeder.

    Mvh. Lili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.