Ældste hus i Bork – nu som madpakkehus

Madpakkehuset var oprindeligt et venteskur på Obling trinbræt. I 2004 agerede huset sågar midlertidigt politistation under Bork Havnefestival.

Madpakkehuset var oprindeligt et venteskur på Obling trinbræt. I 2004 agerede huset sågar midlertidigt politistation under Bork Havnefestival. I dag råder Bork Fiskeriforening over huset, men låner det gerne ud til gæster, der gerne vil indtage deres madpakker indendøre.

Den ældste bygning på havnen bærer i dag påskriften ”Bork Fiskeriforening”. Det er en charmerende lille bygning i rød- og gulmalet træ. Fra og med denne sæson kan alle interesserede låne nøglen til bygningen, der nu har den uofficielle betegnelse ”Madpakkehuset”. For 200 kr. i depositium har du adgang til ly for vind og vejr, der er tekøkken og toilet og ikke mindst udsigt til havnen. Forvent ingen luksus, men derimod et sted, der emmer af autenticitet og historie.

Mens du indtager medbragte madpakker (vi synes selv det var mest passende at indtage landgangsbrød for at holde os i havne-temaet), kan du skue ud af vinduerne og filosofere over Borks udvikling. Dine øjne fanges nemlig hurtigt af biler, der passerer forbi på parkeringspladsen og de markante, nogle vil måske kalde dem bastante, husbåde, der nu troner i havnen.

Madpakkehuset er i øvrigt blevet tilgængeliggjort på denne måde i Ringkøbing Kommunes projekt ”Mikrodestination Bork Havn”, der også har betydet opførelsen af ny legeplads, klappebassin med fisk, havneudstilling, borde-bænke-sæt til fri afbenyttelse ved stranden nær ved havnen og en række andre gode initiativer.

Nøglen til madpakkehuset kan du i øvrigt låne hos feriehusudlejningen på den anden side af gaden.

borkhavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.