Fahl Kro med æggekageaften

Lige ved Vikinge-havnen finder du Fahl Kro, der netop er genopført efter en stor brand i 2013. Ligesom før branden kan du nu komme til de legendariske æggekage-aftener, hvor du ikke blot kan indtage så meget æggekage, du kan spise – der er også fortælling om kroens historie ledsaget af ægte spillemandsmusik.

I de helt gamle dage kunne ejeren garantere tre retter: Dansk bøf, stegt ål og æggekage. Men bøf og stegt ål skulle naturligvis forudbestilles, så derfor er eneste ret på menukortet i dag blevet æggekage. Det kan dog stærkt anbefales at bestille billetter i meget god tid, da der næsten hver aften er fuldt booket på kroen.

Til æggekagen serveres i øvrigt Høkerbajere og snaps. Øl-delen er slet ikke tilfældig – i gamle dage havde krofatter nemlig en sidegesjæft i form af høkeri (en slags købmandsbutik), som supplerede hans kro-indtægt. I dag går de 135 kr pr. æggekage-spisende mand til Ringkøbing-Skjern Museum, der driver foretagenet.

Det er svært ikke at blive glad af så god en æggekage i så gode omgivelser

Det er svært ikke at blive glad af så god en æggekage i så gode omgivelser

Kroen brændte i 2013, men i 2015 er den genåbnet efter et stort genopførelsesarbejde.

Kroen brændte i 2013, men i 2015 er den genåbnet efter et stort genopførelsesarbejde.

Kroen er nu smukt genopført.

Kroen er nu smukt genopført.

2 comments

    • Hej Sonja! Borkguide.dk er en side med anmeldelser og beskrivelser af de steder i og omkring Bork og Ringkøbing fjord, som vores familie besøger. Vi er som sådan blot almindelige brugere af stederne, men vi deler så vores oplevelser her på siden, da andre så måske kan få noget ud af det eller blive inspireret til at tage på ture. Al henvendelse til de enkelte steder skal derfor ske direkte til dem og i dette tilfælde til Fahl kro/Ringkøbing-Skjern museer, se evt. deres hjemmeside for kontaktinformation http://www.levendehistorie.dk/Forside-9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.